Oldalak

2011. december 19., hétfő

"PRÁJMAL" --Will you follow your man down to HELL???

Ismét picit Off téma, mert egy játékismertető jön, illetve leginkább csak ajánló, mert én magam is csak nemrég kezdtem bele, de már most nagyon királynak tartom, és csak ajánlani tudom mindenkinek!!!  :) Egy Ps2-es game-ről van szó, vagyis nem egy mai darab, és mielőtt szó érné a ház elejét, a játék "in game" grafikája ugyan nem tehető össze egy japán játékéval, de ennek ellenére nagyon élvezetes, és a korához képest nagyon szép is. ( itt nem volt lehetőség tesztelni a játék motorját egy egész sorozaton, lásd Final Fantasy)


--Jen and Scree ^^

-Jen :)

Szóval hosszas siránkozás után, -mely szerint kéne már egy adrenalinbomba játékélmény- Tifám az utamba penderített egy játékot, mely érdekes egyvelege az általam ismert game-eknek. Nem RPG, ahogy azt megszoktam, inkább akció-kalandjáték. Néhol Tomb Raider-t idéző, de valamiért egy pici Medal of Honor vonalat is hoz, -lehet, hogy ez csak egy flash!- a témát tekintve, meg kompatibilis azok számára, akik PS1-es Soul Reaver-t ismerik,-- ha emlékszik még rá valaki. Leginkább ha ezeket összegyúrjuk, akkor kaphatjuk meg a Primal fő jellegzetességeit.
Maga a bevezető videó nem egy csúcs, az igaz, és van nem kevés programhiba is a játékban,-Scree felhőfutása"XD- de ezek mellett simán el lehet menni, mert játékélményben rengeteg helyen kárpótol a game :)
Angol szinkron ( plusz tetszőlegesen válaszható egyéb feliratnyelv:–össz. 3 db.)
A sztori főszereplője Jennifer, vagyis Jen, akiről annyit tudunk meg a dolgok legelején, hogy kacérkodik az utcai harccal, és megyeget is neki. Egy metálegyüttes énekesével jár, de az egyik koncerten gondok adódnak. Jen és Lewis hazafelé sétálnak a koncert után, amikor egy ballonkabátba öltözött szörnyeteg elragadja a fiút, és Jen-t ott hagyja ,vérbe fagyva  a sikátorban.
Jen kómába esik, és beviszik a kórházba. Amikor felébred, nem hisz a szemének, ágya mellett egy alig székmagasságú vízköpő szobor áll, aki  él és mozog, sőt beszél! Eléggé kedves, meg jó modorú, és segítőkész is, már a "démoni külső” ellenére XD-szóval cukker!!! ^^ Elmondja, hogy őt Scree-nek hívják, és Jen-ért jött, és egyébként egy Arella (?) nevű Istennőt szolgál. A lány azt hiszi, meghalt, de hamarosan kiderül, hogy mindösszesen csak átmenetileg kell elhagynia testét-afféle asztrál-lény formában-és nyakába kell kapnia a poklot, hogy felkutassa a pasiját, és mellékesen megmentse a világot, meg az alvilágot, meg az univerzum egyensúlyát is :) Ehhez már a játék elején kap egy, kifejezetetten neki készült alkarvédőt, melybe pengék vannak tűzdelve, s harcolni lehet vele, de levenni nem...

Segítségül vele tart majd Scree is, aki kőszobor létére ügyes gyógyító, és kiváló idegenvezető a pokolban, valamint csak ő képes bizonyos dolgokat felvenni (Item) ill használni ezeket. Harcolni viszont nem tud, ezért ellenfelet aprítani mindig Jen-nel szükséges,-Girl Power rulez!!!XD- vagyis az egész játék egy logikai útvesztő, ahol igen sokat nyom a latba, hogy éppen melyik karakterrel haladunk előre, bár szabadon lehet őket váltogatni, amikor csak akarjuk, s Tifa szerint idővel Scree is tanul majd ezt-azt :D !!!

-Jen with "Demon Claws"- In game-en belül csak a démoni verzióhoz jár fegyóként, a humán Jenny egy késsel küzd-egyenlőre ^^
Ami engem különösen lázba hozott, az egy hatalmas Faun hálás ajándéka volt Jen részére! Konkrétan olyan hatalmat kapunk tőle, hogy bármikor képesek lehetünk démoni alakot ölteni vele, nem kicsit növelve ezzel a lány erejét/gyorsaságát/és túlélési esélyeit a pokolbéli szörnyetegek ellen, akik bizony eléggé szívósak, és képesek feltámadni is, ha nem megfelelően likvidáltuk őket korábban... bár ennek az "ajándéknak" köszönhetően Jen arca nem kicsit alakul át, az alábbiak szerint:



-Demon Transform

-Ferai, valami Faun-féle

-Wraith-Lidérc

-Dzsinn

-Ezt meg valami "Kákalagnak" nézem, itt még nem tartok.

Ez volt itt a spoiler, ennél többet nem árulok el, inkább pár Art-ot teszek ki ahol látszódik az édes, és a "csúnyasága" ellenére „Szuper-aranyos” Scree, valamint Jen elképesztő formaváltásai.

Nos, asszem tényleg érdemes a régebbi játékok közt guberálni, mert találni benne hasonló gyöngyszemeket! Néha napján jól jöhet, és idén karácsonykor nem marad el a rákattanás, az tuti :) Így ha valaki kedvet kapott, akkor a second-hand játékok közt keresgéljen a boltok polcain, vagy irány a net! :) :) :)




-Scree-Macsekos ^^

-Duó akcióban :)