Oldalak

2011. augusztus 17., szerda

Kotobukiya Art

Már csak pár nap van a Holdfénycon-ig, ezért elérkezettnek láttam az időt, hogy megírjam az utolsó jelentkezést a Con előtt, (nem mintha egyébként túl gyakorta lettem volna itt frissíteni korábban :S) és ez pedig a fenti címet viselő szösszenet, csak, hogy ne legyen minden meglepetés….




A Kotobukiya vállalat termékeit gondolom, mindenki ismeri, legyen szó Anime, vagy Marvel
figurákról, a cég neve a legjobb minőségű anyagok használatát, és a precíz kidolgozottságot jelenti az igazi ínyencek számára. A gyár többféle FFVIII szörnyet-ezen belül jó pár verziós Diablost- készített, de egyes esetekben imitt-amott átdolgozták a figurákat, és ez történt a Rémmel is…

A hivatalos Art verzión a szörnyek három színe van: piros, fekete és lila. A Kotobukiya vállalat csupán két színt használ a pirosat és a feketét, teljesen mellőzve a lilát. S bár a karpáncélzat a hivatalos art-on bonyolultabb (két rostéllyal több) de a szobor esetében szebb a szárny formája és erezete is. A lila részek pirosra , illetve feketére lettek cserélve a szobron, vagyis a figusz jelen esetben jobban tetszett, és ezért ennek a verziónak az elkészítése mellett döntöttem. Ez viszont azt jelenti, hogy a szörny nem egyezik a hivatalos Art-tal, ráadásul viszonylag sok ponton eltérnek, ezért a Szörny versenyben nem állná meg a helyét, hiszen nem hű az original-hoz.

Viszont fotózásra meg marhulásra így is alkalmas, ennek azért örülök :) Ja, még egy dolog: a szobornak még egy eltérési pontja van, a karmok. Ez original esetben fekete, míg a Kotobukiya esetében bronz, ez remélhetőleg azért dob valamit majd a végeredményen.

Jó conozást mindenkinek :)

-Original

-Kotobukiya

-Kotobukiya II