Oldalak

2012. április 24., kedd

Egy régi tartozás :)

„Dédelgesd az Álmaidat, és Óvd meg a Becsületedet!”
"Embrace your dreams and protect your Honor!"

Ez már szállóigévé vált a Crisis Core kapcsán, nem is véletlenül :)

-Zack és Mentora, Angeal Hewley

-Ál-Sephiroth a játék elején..csak program :)


A Crisis Core a Final Fantasy VII c. 1997-es világsikerű játék „utólenyomata” vagy a rosszabb nyelvek szerint „utó-toldása”. Ezt majd döntse el ki-ki maga.
Pár szóban, akik nem ismernék a hetes részt: Egy fiktív világban járunk, ahol nincsenek országok, és hatalmak, hanem egyetlen multinacionális cég, a Shin-Ra nagyvállalat ural mindent.
Ez úgy lehetséges, hogy a bolygón ismeretlen fogalmak a szén, olaj, vagy egyéb fosszílis tüzelőanyagok. Elektromosság van, ez pedig a bolygó belsejében kavargó Életfolyamból ( Mako Energy) nyerik, átalakítással. Az Életfolyam azonban nem csupán energiaforrás, a gondot az jelenti első körben, hogy az elhunytak lelkei is ide térnek vissza, és  itt kavarognak tovább a folyammal a végtelenségig.
A Shin-Ra Nagyvállalat azonban nem ostoba, tisztában van azzal, hogy uralmát csak akkor képes fenntartani, ha olyan ütőképes hadsereget „gyárt”, amely minden jellegű kisebb csoport
hatalomátvételét végleg lehetetlenné teszi.

-Tseng of the Turks...

-A költői gonosz: Genesis

A sereg alapját három olyan kiemelkedő képességű katona adja, akik félig ember, félig „alien” DNS szerkezettel rendelkeznek (Angeal, Genesis és Sephiroth) és ezen beavatkozást már embrió korukban elvégezték a fiúkon, nem sejtve, hogy éppen ez okozza majd a vesztüket felnőttként. De ez nem elég, szorosan kapcsolódik ehhez internátus-szerű neveltetésük is, melynek folyományaként a három férfi 25-27 éves korukra már ezredesi/ tábornoki rangot töltenek be, holott ezen tiszteket általában „őszülő halántékú urak” viselik a valóságban. Nemcsak akkorák ráadásul, mint egy "hegyomlás" ( az egyes leírások szerint közel 190-200 cm magasak, és 98-110 kg körül mozog a testsúlyuk) hanem ezen méretek ellenére bámulatosan gyorsak, és a velük támasztott sztereotípiákkal szemben intelligenciájuk bőven meghaladja a”sima halandókét”, ergo félelmetes, és legyőzhetetlen ellenségnek számítanak.
S ha ez nem lenne elég, még medikációs vizsgálatokat is végeznek rajtuk, vagyis betolják őket egy héten kétszer egy kis mako zuhanyba.
-Funpic a netről...a szöveg paródia, de a játék így nézett ki anno ^^

-Papercraft Zack ( a japán verzióban Zaxx ^^)

Ezen fiatalemberekhez-konkrétan Angealhez- kerül tanoncként az ifjú Zack, aki társaival ellentétben egy „normális ember”, ő csak makofürdőt vesz, de már ezzel is megnövekszik fizikai ereje. Egy dolog van a sráccal ami fura-hogy nem nagyon tud koncentrálni, sok dolgot elbaltáz, komolytalan, viccelődik, és ezért alaposan megmossa a mentora a fejét párszor. Mindemellett állandóan csajozik, és party-face-kedik meló helyett, amiért Tseng is beszól neki, miközben Cissnei-vel ismerkedik: "Zack! Aren't you on assigment?"
( Zack, nem küldetésen vagy véletlenül?) vagy akár Angeal: " Focus! Get Serious!" ( Koncenrtálj! Vedd komolyan!)


-Két barát: Zack és Cloud :)



Mi irányítjuk majd a fiatalembert, és ahogyan haladunk vele a játékban előre, nemcsak idősebb, hanem okosabb, ügyesebb, bátrabb, és „gyilkosabb” lesz, mint ellenfél.-a rosszakarók számára, mivel mi magunk vagyunk Zaxx a játékban ^^
A sztorit lelőni nem szeretném, de a lényeg, hogy végül a Shin-Ra megrekken, a 3 fővezér összevész, és a végén Zack barátunknak kell rendet tennie köztük, mely több ízben is tragikus
véget ér. Ugyanakkor Zack kerül majd ki győztesen, mert bár vannak drukkerei és ellendrukkerei is, őt csak az érdekli, hogy olyan hős lehessen, mint mentora és Sephiroth, tesz mások romboló véleményére, és ezért viszi sokra, míg a többi közkatona csak irígykedik rá, és nem érti, hogyan mehet a szekér ennek a vidéki srácnak, aki csak hamar vezéregyiniséggé válik a Soldier-ben, és kisvártatva kijár neki az URAM megszólítás :)


-Aeris

-Tifa



Több ismerős arcot is láthatunk, megjelenik Tifa, és Aeris, bár itt még csak 15-16 éveskék :)

( Na ja Aeris...számomra a legellentmondásosabb FFVII figura, ugyanis nem kicsit voltam elcsodálkozva korábban, hogy miért ő mindenki "fav!-ja"' amikor Tifa nemcsak ezerszer „jobb nő” hanem tud verekedni, és még néhol okosabbakat is mond, de ez csak az FFVII alapverziójából derül ki. Aztán valamelyest sikerült megkedvelnem Aerist itt a CC-ben, viszont továbbra is Tifa az ász nálam és "ezer átok" Zack-re mert szerinte Tifa egy „Weird Girl” GRRRR!!!! XD XD XD-"ms.Tifa-barátném" most felvonta a szemöldökét, és csak ő tudja, hogy miért...XD XD XD)

Van még Yuffie is, de ő meg egy gyerek, olyan 10-12 éves forma, és hatalmas szája van-de ezt tudjuk róla- és Wutai felszíbadításáért küzd, egymaga, mivel gyerek létére a harctéren játszik o-O- Zack-et pedig egy találkozáskor így köszönti: ( magyarul nem írom le, mert ...o-O!!)


Yuffie:„What'dooya want, You Pervert Sucker!!!”
Zack:” I’m not a Pervert, or a Sucker...My name is Zack!”


-Yuffie

-Hojo és az angyalok ( forrás:IGN.com)



A másik "szuperkedvenc" Sephiroth, akit azt hiszem senkinek sem kell bemutatni, ő a legerősebb és leghatékonyabb valaha született katona, aki végül megőrül, és gonosszá válik, de a sztori úgy van kitalálva, hogy képesek vagyunk sajnálni szegényt, ellenben a sima FF7-tel, ahol 10 percenként átkoztam a nevét a végjátékban a Supernova miatt, ami természetesen azonnal kinyírt.

-Chocobo :)

-Kupó Maci a.k.a.-MOOGLE

-Odin Summon   ( képek forrása:IGN.com)




Harcrendszer: teljesen megújult! A Level Up-ok ( Zack és Materiák) egy ún „félkarú rablóhoz” vannak kötve, és attól függ, hogy előrébb léphetünk, hogy sikerül-e kellemesen nyomkodni a gombot. Summonból sajnos kevés van, talán 6 darab , de ezt kipótlólag a régi aranyos kedvencek ( Moogle, Chocobo, Cait-Sith, Tonberry, stb.) is besegítenek, ha éppen őket forgatja ki a szerencsekerék.
Mivel Zack egyedül küzd, nem csapatban, ezért egy úgynevezett DMW-t kell pörgetni, melyben ha 3* kijön mondjuk Angeal, akkor használhatjuk egy Break Limit erejéig a mentor legfőbb támadását, de ugyanez van a Turk Tseng-gel vagy Cissnei-vel, Aeris-szel, de még a főllenség Genesis is kipörgethető a vele való nagy harc után.-természetesen Sephiroth bátyó ereje is elérhető egy darabig fanok!!! :D

Zack végül meghal, de egyenes, és becsületes harcban szenderül jobb létre, ez pedig nem sűrűn fordul elő az FF történetében, Tidus kapcsán vágtam egy kicsit hasonlót (FFX), amikor szerte foszlik a játék végén. De Zack-ellenben Tidus-szal- nem tér vissza :(

A Crisis Core Playstation Portble-re jelent meg, és a játékidő alapvetően nem túl hosszú, ellenben van benne rengeteg extra küldetés, meg játék :)
Aztán már-már azt hisszük, nem is érhet meglepetés, amikor belebotlunk a tizenéves Cloud-ba, aki félénk és nem túl közlékeny...ki gondolná ezen kisfiúról, hogy a világ mentője lesz majd :)


-Cloud Scan egy japán újságból

-The Last Stand-Zack Fair ( "egyenlő a küzelem", mégsem riad vissza :( )

Utalások hangzanak el Cid űrprogramjára, a Loveless-re, a Plate-re, vagy az Avalanche tevékenységére vonatkozólag, de sokat megtudunk a három vezérről, gyerekkorukról, degradációjukról, és Hojo-n az elmebeteg tudóson túl- aki egyébként Seph apja- megjelenik Hollander és Gillian Hewley is, akik Angeal szülei.
Genesisről is sok minden kiderül, és a játék végén láthatjuk Minervát az Istennőt is, aki megadhatja a választ a történésekre, és helyére is tehet egy-két dolgot végül, összekötve a sztorit a DOC-al (Dirge of Cerberus) is egyaránt.

A videók nagyon szépek, ( a játék 2006-os és egy zsebkonzolra készült!!!!) és a szinkron is nagyon jó, a hősöknél szuperül hozták a Fanservice kérdését, ergo hála Nomura mester tehetségének, és kollégái szorgalmának, ezen digitális szereplők komoly fanbázissal rendelkeznek szerte a világon, és Cloud-ot például többen szeretik egyes netes felmérések szerint, mint Brad Pitt-et, de hallottam olyat is, hogy szupermodelleket nyomott le közkedveltségi versenyben egy-egy FF lánykarakter (FFXIII-Light), amely nem is rossz eredmény ahhoz képest, hogy csak 2D-ben léteznek  :)-De a "csopival mennek nyaralni a nehézfiúk idén" :)

Még egy érdekesség:-Tudtátok azt, hogy a CC japán verziójában Gackt-a méltán híres japán sztár- szinkronizálta Genesis-t? Sőt!!!!

Gackt Genesist cosplayel egy koncretjén-ha minden igaz  ^^
Bevezető videó :)

http://www.youtube.com/watch?v=D16uzMf8BOk

Angyalok harca: "Nomura Angyalai" ^^

http://www.youtube.com/watch?v=l6ZaSipHuO4