Oldalak

2011. január 26., szerda

T-elos "Tanned Skin Tutorial"

Ez egy eléggé gyermeteg tutorial lesz, mert olyan témát érint, amely
azért a gyakorlott smikelősök számára semmi újat nem tartogat, de hátha
idevetődik valaki, akit érdekel, vagy aki még nem próbálta, de szeretne
szép barna bőrt a cépéjéhez...

T-elos SKIN

-Moncat-tel, itt látható azért, hogy barnább voltam,mint ahogyan az tőlem megszokott, főleg, mert tavaly először egy extra-fehér Sephiroth-tal nyitottam ^^-Moncat meg maradt eredeti színében, mivel Shion fehérbőrű :)


"Fehér néni-Etióp néni"--Ismerd meg a bőröd!!!!

Nem tudom, ki-hogyan van vele, nekem eléggé fehér bőröm van. Nem az a nagyon durva,
hogy ki sem mehetek a napra, mert rákvörössé sülök, inkább a normál szinten
barnuló, de a színét hamar elvesztő emberek közé tartozom. Egy kéthetes nyaralás után,
olyan szeptember-október környékén nekem már olyan a színem, mintha nem is napoztam volna.
Többféle barnító lehetőség létezik, krémek, szoli, testfestés, stb, de mielőtt döntünk, fontos alaposan
megrágni a dolgot. A krémek az olcsóbb megoldást kedvelőeknek adnak alternatívát, de nem árt tudni, hogy az e fajta barnító krém a legdurvább kemikáliák közé tartozik, és nagyon erősen roncsolja a bőr sejtjeit. ( a japán nők által használt fehérítőkrém is...)
A testfestés is jó lehet, itt azonban hosszú készülődési idővel kell számolni, és a bőr sem a legmegfelelőbben lélegzik, itt az oxigénellátást zavarhatja a festék, ami viszketéshez, pírhez és szárazsághoz vezethet.--ezt a felvetést Ms.Tifa tette nekem, amikor elé tártam a dilemmámat ^^
Így végül  az utolsó -sajnos nem a legolcsóbb- megoldást választottam, a szoláriumot.
Itt is többféle szolit különböztethetünk meg ( fekvő, álló, ülő, vízadagolós, valamint csoportosíthatóak
aszerint is, hogy EU szabványú vagy normál barnulást választunk) A normál verzió nem szorul magyarázatra, az EU-s azonban igen:
A szoláriumról köztudott ugyanis, hogy öregíti a bőrt. Ez temészetes, a nap is öregíti, csak tessék példának okán megszemlélni egy nagyvárosi kisnyugdíjas nénit, illetve egy vidéken lakót is, aki egész nap a kertben dolgozik. Van különbség. De megfelelő védelem nélkül a nap nemcsak a bőrünket, hanem a szemünket is roncsolja. ( szürke hájog!)
Az EU-s szoli lényege, hogy lassabban barnulsz,-vagyis többször kell menni- de kímélőbbek a csövek, és kisebb az esély a károsodásra.
Na persze, ha sima szoliba mész a például, mert egy darab cosplayhez kell ,akkor nyugodtan tedd meg, nem az lesz, hogy bemész a szoliba, és egy banya jön ki, mert ez erős túlzás lenne, de függővé válni nem szabad, mert aki túlzásba viszi, az hamar megismerkedhet a szemek körüli szarkalábakkal, később a nyakon is megjelenhetnek ezek-holott ez csak 30-40év környékén indokolt, szóval ésszel tessék mívelni a tevékenységet.


Árakat tekintve egy átlagos BP-i szoli percenként olyan 80-90 HUF között számláz, és eleinte 6, majd 9
perces használat javallott!!!
T-elos esetében kb 1-1,5 hónappal a fotózás előtt kezdtem el járni, először 6, majd 9 percekre. Két 6-os
köröm volt, a többi 9-es. ( viszont a 9 perceknél már heti MAX 2 alkalom megengedett, de 1 is elegendő lehet, ezt mindenki saját magán látja majd!)Nálam: 2*6 perc egy hét alatt, hétfő-péntek, majd hetente egyszer 9 perc-szerda-. De ennyi a vesződség vele, és a legszebb bőrszínt és tónust ez garantálja,a többi megoldásnál foltos lehetsz a végén!!!!

Extra fontos, ha szolizni mész!!!:- A sminked mosd le! Mindet! Nagyon ártalmas, ha fennmarad!
- A barnulást segítheted szolis krémmel is, de nagyon fontos, hogy csak olyan krémet használj, ami
kimondottan erre való. Mint megtudtam, a sima testápolók nagy része ráéghet a szoliágy plexiére,
és elmattíthatja, ezt figyelik is több szoliban, mert utólag rontja a szoli hatásfokát, szóval nem javallott!
-Szoli után krémezd be magad, és pár óráig kerüld a fürdést/zuhanyzást!!!


T-elos smink:

-Netről rendelős verzió,de Ázsiában is lehet kapni :)

-A bronzgyöngy olyan matt hatást ad a végére, mint  a kőpúder-mattít, nem fénylik az ember arca :)


Miután túl vagyunk a herce-hurcán, és már a nagy nap van, amikor megosztanád az eredményt a nagyérdeművel, érdemes egy jó sminket kitalálni a figurához.
Minden smink alapja az alapozó, de nagyon fontos, hogy tiszta bőrre vidd fel, mert sok alapozó hajlamos "ráavasodni" az ember képére. ..o-O ez lenni büdi is néha, vagyis gagyit sosem szabad venni o-O
Én sokféle alapozót kipróbáltam, de nekem a Nivea Lifting Beauty Make-Up alapozója jött be leginkább, ami még a fáradtabb napokon is helyreteszi az ember fejét! ( ettől lifting, hogy kiskanállal is összevakarja az arcot :)-fáradt reggelekre)
Ehhez az Oriflame bronzosító gyöngyeit használtam ( a rózsaszín-bronz-arany összetételűt)
Ez a legprofibb kis cucc, amit valaha használtam, gyakorlatban a három színből tudod összekeverni a megfelelő árnyalatot az előzetesen leszolizott színedhez, és elkerülhető, hogy elüssön a nyak és a dekoltázs színétől, és afféle maszkként durva hatást adjon. A szemek köré érdemes világosabb színű korrektort használni, ez eltünteti a karikákat. Az animés szemhatás eléréséhez használhatunk műszempillát, de aki nem bírja, ahogyan én, azok úgy dobhatnak a megjelenésükön, hogy a szempillaspirál használata előtt a felső szeméhéj és a pillák találkozásának vonalánál húznak egy vékony vonalat-magyarán kihúzzuk a szemünket, de vékonyan- szeméjtussal, és ettől jó keleties is lesz ^^ ^^
A harmincon túliak ügyeljenek rá, hogy ha megizzadnak, akkor az apróbb ráncokban összegyűlhet a festék és az alapozó, amolyan "demarkációs vonalakat" képezve, ezért célszerű legalább óránként rákukkantani a smink állapotára!!! Izzadósaknak:- ha vékony rétegben Jégbalzsamot kensz a smink alá, akkor az erős színpadi lámpák fénye sem olvaszhatja le a sminked-ezt női magazinban olvastam. Ezen túl ne feledjük, hogy mindig a legkímélőbb megoldást keressük, ha a bőrünkről van szó, nem tudjuk levedleni, és pasik sokkal jobban figyelik a nők bőrét, mint azt gondolnánk!!!-infó from Balázs ^^
Jó sminkelést!!!
-Végeredmény


(...éééss sikerrel kijavítottam a helyesírási és értelmezési hibákat XD)

Ja, még egy tipp eszembe jutott: Conon mindig legyen nálatok egy ajakír, vagy szájfény, vagy amit használtok,-pasi karaktereknél lehetőleg színtelen- fotózásokkor jobb eredményt lehet elérni, mint kiszáradt szájjal  ^^