Oldalak

2010. október 26., kedd

Megint valami szokatlan

Nem tudom, hogy hány embernek van tudomása arról, hogy a cosplayesek által már fel nem használható anyagdarabok kincset érnek!!!! Mármint azok amelyek a jelmezekből maradnak ki. Rakosgatja az ember ide-oda, hogy ha javítani kell, akkor majd jó lesz, de végül évek múlva is csak ott rostokol a szekrényben, és legbelül érzi az ember, hogy sosem fogja felhasználni. A maradékot eladni nem lehet, mert ahhoz nem elég, kidobni meg sajnálja az ember. Ilyenkor mi a teendő? Van megoldás!
Vannak olyanok ugyanis, akik örömmel veszik ezen kincseket...



Először Moncat hívta fel a figyelmem arra, hogy a hazai óvodák komoly segítségre szorulnak, főleg vidéken. Az állami támogatásból már sajnos nem futja rajzeszközökre, rajzlapra, egyszóval olyasmire, amely a gyerekek kreatív készségeit segítené fejleszteni. Nem akartam elhinni, hogy ez így van, de amikor Frencsi barátném ( aki óvónő) szintén ezt a helyzetet festette le, úgy döntöttem, hogy "javítok egy kicsit T-elos hírnevén-", és az általunk már fel nem használható anyagokat eljutattjuk az ároktői ovi részére. ( ugyanis kisebb anyagdarabokat is szívesen látnak az ovisok, ebből lesz a karácsonyfadísz, vagy a farsangi dekoráció! :))
Ezért összefogtunk a "T-ervezővel", és az általunk már nem használható bőrökből, műbőrökből, tüllökből és és kelmékből küldünk egy nagy zsákkal az ovi részére, nálunk egy csomó hely felszabadul, a kicsik pedig örülnek nekik. Immáron a második adag anyag kerül feladásra gyerkőcöknek, s közben Moncat is megválik gyöngy-gyűjteményétől, az apróságok kedvéért, csak Vanille-hoz rakta el a kellő mennyiséget!
Ha információim helyesek, eddig Ms.Tifa az egyetlen, aki hasonló tevékenységet végez a lakhelyén, csak ő ott helyben adja az ovisoknak "Muter Team aktuális verziójából" megmaradt kincseket.
Mi az ároktői Dr. Mészáros Kálmán Napköziotthonos Iskolát és Óvodát választottuk ki, remélhetőleg sikerül örömet szerezni nekik, s reméljük, hogy több cosplayes is elgondolkodik a lehetőségen, ha éppen nagytakarítást végez a cuccosai között.
Aki kedvet kapott a dologhoz, annak szívesen eljuttatom az Óvoda címét, de tudtommal a Nők Lapja is rendszeresen indít ovisegítő megmozdulásokat, és ezt talán a hazai cépés köröknek is illene meglovagolni, már két okból is:- első körben, mert megtehetjük, másodsorban, mert ez is közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy az átlegemberek ne nézzék csodabogárnak a cosplayeseket, animéseket.